Dilde Birlik 9 Ülke 9 Şehir 1 Festival

“TÜRK DÜNYASI BELGESEL FİLM FESTİVALİ NİĞDE GÖSTERİMLERİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun organize ettiği ve Üniversitemizin proje ortağı olduğu ve ev sahipliği yaptığı “Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimleri” programı yoğun ilgi gördü.




Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun organize ettiği ve Üniversitemizin proje ortağı olduğu ve ev sahipliği yaptığı “Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimleri”  programı yoğun ilgi gördü.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Altunhisar Kaymakam V.Yunus Emre Akpınar, Türk Dünyası Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu Başkanı Menderes Demir, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Şerife Türkeş, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Denetleme Kurulu Üyesi Necmi Pişkin, Dekanlar, Müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk dünyasına yönelik önemli bir kültür hizmeti olan, Türk dünyasından 11 üniversitenin proje ortağı olduğu ve 9 ülke 9 şehir sloganı ile düzenlenen festivalin Üniversitemizde gerçekleştirilen Niğde Gösterimleri, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Şerife Türkeş yaptı. Türkeş; “Bu kadar anlamlı ve manevi güzel işler yapılan bir projenin içinde olmaktan Niğde Gazeteciler Yazarlar Cemiyeti yönetimi olarak son derece mutluyuz. Kırsal coğrafyada yaşayan Türklerin arasında kültürel bağ oluşturma adına insanüstü çaba sarf eden başta Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Sayın Menderes Demir’e, Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek’e, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Muhsin Kar ve yönetimine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Türk Dünyası Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir; “Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu olarak 4 yıldan bu yana Türk dünyasının kültürüne katkı sağlamak maksadıyla geniş bir kültüre engin bir coğrafyaya sahip olan bu milletin öz ve kök değerlerini belgesel marifetiyle öncelikle kendi akrabalarımıza akabinde dünyaya sunmak maksadıyla bu projeyi ortaya koyuyoruz. Bu proje Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin, Niğde Gazeteciler Yazarlar Cemiyeti’nin ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin proje ortaklığıyla başladı. Şu an dördüncüsünü düzenlediğimiz ve 9 ülke 9 şehir 1 festival sloganıyla 11 üniversitenin proje ortaklığı yaptığı, 9 ülkede üniversitelerin sivil toplum örgütlerinin ve devlet kurumlarının desteklediği bir noktaya ulaştık.

Festivalimize 178 film müracaat etti. Bu filmleri profesyonel ve öğreti kategorisinde değerlendirdik. Bu yıl Belgesel Film Festivali’nin yanı sıra uzun metrajlı filmler ile ilgili de çalışmalarımız var” dedi.

Menderes Demir; “Geçtiğimiz haftalarda Azerbaycan’daki Türk Devlet Başkanlığı Konseyinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan “7 ülke tek devlet” diye bir slogan ortaya koydu. İnşallah bizler kültür sanat insanları, sivil toplum örgütleri ve öğrenciler olarak bu ortaya konulan siyasi iradenin altını doldurduğumuz müddetçe bu kardeşlik hukukunu kimse bozamaz” diyerek festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmasına Türk dünyası hakkında kısa bilgiler vererek başlayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan; “Türk Dünyası 4.Uluslararası Belgesel Film Festivalinin Türk Kültürü ve İslam Medeniyetine çok büyük değerler katacağını düşünüyorum. Şehidimiz Ömer Halisdemir’in adının verildiği Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin, böyle bir festivale paydaş olması bizim için büyük önem arz ediyor. Ve bugün biliyorsunuz Kahraman Şehit Ömer Halisdemir sadece Türkiye için değil, tüm Türk dünyasına da ortak bir isim olmuştur. İnşallah bununla ilgili film ve belgeseller de ağırlık kazanacak.

Böylelikle konuşmama festivalin “hayırlı olması” temennisiyle son veriyorum” dedi.

Konuşmaların ardından festivalde emeği geçenlere teşekkür plaketleri takdim edildi.

Program, festivalde öğrenci kategorisinde ve Jüri Kültür Sanat  Özel Ödülü kategorisinde dereceye giren Ayana, Uçurtmanın Peşinde, Yaşanan Tarih, Kuşatma ve Orta Asya’dan Ana Yurt’a “Barak Türkmenleri” başlıklı belgesel gösterimleri ile devam etti.

 

 








Son Haberler

IV. TÜRK DÜNYASI İLETİŞİM VE SANAT SEMPOZYUMU 2024 YILINDA TAŞKENT’TE DÜZENLENDİ

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR KERVANI TÜRKİSTAN'DAN GEÇTİ

Türk Dünyası 9. Belgesel Film Festivalinde Ödüller Sahiplerini Buldu

TÜRK DÜNYASI 9. BELGESEL FİLM FESTİVALİ FİNALİST FİLMLER BELİRLENDİ

TÜRK DÜNYASI 9. BELGESEL FİLM FESTİVALİNE 300 FİLM MÜRACAAT ETTİ



İletişim

Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu

Genel Merkez

Asmalı Mescit Mahallesi İstiklal Cad .Sofyalı Sokak No:20/21 Beyoğlu/İstanbul Türkiye‎

+90 (312) 417 32 21

+90 (532) 068 43 71

info@tdgf.org.tr

Osmaniye Şube

İstiklal Mah. Tülücüler Sok. Baloğlu Pasajı Kat:3 No:3 - Merkez / OSMANİYE

tdgf16@hotmail.com

 



Türk Dünyası Belgesel Film Festivali T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından organize edilen bir etkinliktir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, 5224 sayılı yasa gereğince Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'ndan alınan izinle düzenlenmektedir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'nun film festivalleri için belirlemiş olduğu ilkeleri benimser.
2018 © Tüm hakları saklıdır. Web Tasarım oramedya